Malzemeler
1 Kilogram kıyma
2 baş soğan
2 yumurta
yeteri kadar un
tuz
su
karabiber
kimyon ve nane.
YAPILIŞI:
Unu 2 yumurta tuz ve suyla kulak
memesi kıvamından daha sert bir hamur elde edilir. Üç dört pazıya
bölünür.Yufkalar halinde açılarak karelere bölünür. Diğer tarafta kıyma
baharat, soğan ve tuzla hazırlanır. Karelere fındık büyüklüğünde
yerleştirilir. Üçgen şeklinde kapatılır. Bir tencerede su tuz ilave
edilerek kaynatılır. Kaynayan suya mantılar atılır.15-20 dakika bu
şekilde pişirilir. Pişen mantıları süzdürerek servis tabağına alınır.
Üzerine önce yoğurt sonra kızdırılmış tereyağı dökülerek servis yapılır.
Yorum Gönder